El telèfon mòbil de Montserrat Sánchez López pot tenir la clau per resoldre el seu crim. Amb qui va parlar per última vegada abans de morir? Estava al cas que anaven per ella? L'havien advertit del que li podia passar? Aquests i d'altres interrogants són alguns dels punts que els investigadors dels Mossos d'Esquadra pretenen aclarir amb el buidatge de dades del telèfon mòbil que feia servir la dependenta morta a ganivetades dijous passat a l'aparcament del Casal de Palafrugell. Hi ha moltes diligències en marxa però, ahir al vespre, el culpable seguia lliure.

Rastrejant el telèfon mòbil de la víctima la policia busca descobrir-hi alguna pista sobre l'autoria dels fets. En aquest sentit, atesa la violència i la insistència emprada per l'agressor (fins a 18 ganivetades en pit i panxa) els investigadors segueixen ferms amb la hipòtesi que qui va apunyalar Montserrat Sánchez volia assegurar-se que la matava. Si bé és cert que el criminal va emportar-se la bossa de mà de la dona, la possibilitat que es tracti d'un simple atracament perd pes cada dia que passa i les sospites se centren en el cercle de coneguts de la víctima, en algú amb ànsies de revenja.

És per això que els interrogatoris a tots aquells que havien tingut tractes amb la dona s'han succeït en les darerres hores fins al punt de no deixar res per lligar. Les perquisicions han possibilitat esbrinar les tibantors que mantenia la víctima amb un home que havia estat parella sentimental d'una familiar seva. Igual com la majoria de la família, Montserrat Sánchez hauria fet mans i mànigues per oposar-se a aquesta relació i la policia investiga ara si aquesta oposició va tenir res a veure amb la seva tràgica mort.

És per això que determinar qui i per què l'havia trucat cobra vital importància pels Mossos d'Esquadra. De la mateixa manera, esbrinar si havia rebut algun missatge (SMS) d'amenaça o intimidació és també fonamental pel devenir del cas.

El tràmit es podrà allargar encara uns dies perquè no només es tracta de buidar les dades de l'aparell sinó que cal demanar el llistat dels números (i la seva titularitat) a la companyia telefònica. Mentre això no arriba els Mossos continuen treballant sobre el terreny per mirar de trobar algú que pogués creuar-se amb l'homicida (també s'han visionat vídeos de càmeres de seguretat de la zona buscant-hi alguna actitud sospitosa).

En el que no hi ha hagut èxit tampoc és a trobar l'arma del crim. Aquest cap de setmana va aparèixer un ganivet de cuina en una zona propera al lloc del crim però els Mossos d'Esquadra informaven ahir que el ganivet no tenia res a veure amb el crim de Montserrat Sánchez. El cas segueix, doncs, amb molts misteris.