L´Ajuntament de Palafrugell va aprovar en el ple de dilluns passat el pressupost per a l´any que ve que inclou la plantilla de personal municipal i en la qual no hi ha cap increment d´efectius del cos policial. La partida destinada és d´uns tres milions d´euros que, segons el regidor de Governació, Antoni Rocafull, és el que s´hi destina habitualment a partir de l´informe que aporta el cap del cos. El PSC i el PP, a l´oposició, però, consideren que s´hauria de plantejar un increment dels efectius del cos. Actualment n´hi ha 46 més cinc que tenen un contracte eventual que es prorrogarà fins a finals d´any.

El portaveu del PSC, Juli Fernández, va manifestar que ja el setembre van presentar una moció per fer front a la crisi ecoòmica i que, a més d´incentivar l´economia i ajudes a famílies, demanava una millora de la seguretat amb dos o tres agents més, «però va ser desestimada íntegrament». «No volem fer demagògia, però als veïns no ens serveix que ens diguin que la ràtio de delictes està per sota que els pobles del voltant», va manifestar.  I va afegir que l´acord de l´actual equip de govern -l´Entesa, ERC i CiU- preveu arribar quasi al mig centenar d´agents, «però en el pressupost de l´any que ve no es preveu i amb l´actual context ­econòmic difícilment serà possible».

Per la seva banda, la regidora del PP, Laura Galiana, va explicar que un dels punts del seu programa electoral ja era incrementar el nombre d´efectius policials «perquè no hi ha seguretat i Calella, Llafranc i Tamariu estan abandonats». Així, ressaltava que la població del municipi ha crescut però no el nombre d´agents municipals -Fernández va explicar que l´anterior mandat es van ­incrementar en cinc efectius-. Per la popular, «no és un problema que no facin la feina que han de fer, sinó que són pocs efectius», alhora que destacar la importància de la presència policial al carrer per augmentar la seguretat.

També va detallar diferents delictes que coneixia i, com alguns veïns, coincidia que al Camp d´en Prats «hi ha persones a la nit que no tenen bon aspecte».

La portaveu d´AMC, Margarita Mauri, va certificar que diversos veïns li han expressat que hi ha poca il·luminació i vigilància i s´afegia a la tesis de Rocafull que la immigració genera «por al desconegut» i va dir que Palafrugell «és un dels pobles menys conflictius» d´acord amb dades objectives.