La Junta de Compensació que exexecuta les obres d'urbanització del tram del carrer Moragas proper a la rotonda que dóna sortida a la carretera de Sils, a Santa Coloma de Farners, ha decidit aturar les obres per "dificultats de liquidesa", assegura el regidor de Medi Ambient, Josep Cullell (CiU). A més, aquesta "mala notícia" -així ho va qualificar l'alcalde, Antoni Solà (CiU), en el ple de dilluns- suposa paralitzar la construcció de 350 habitatges en aquesta zona. Una àrea que a banda d'obrir una nova entrada a la ciutat i una zona residencial, acollirà la seu del nou Consell Comarcal i la dels jutjats de Santa Coloma.

La paràlisi de les obres d'urbanització del sector B de Santa Coloma, que fins ara només s'han desenvolupat en un 35%, es pot prolongar "com a màxim durant un any", afirma Cullell, que assegura que el promotor majoritari "està intentant gestionar un finançament global per a tothom". Amb això, l'Ajuntament augura que no s'haurà d'arribar a l'any i que per tant el trasllat dels nous jutjats, que ara es toben al costat de l'Ajuntament, "pot tirar endavant sense problemes".

Els nous jutjats no perillen

En les pitjors dels casos, explica el regidor, si la zona encara estigués per urbanitzar, els jutjats "podrien tenir els serveis de forma provisional". A més, apunta el titular d'Urbanisme, en aquests moments "s'està fent el projecte" dels nous jutjats i, per tant, la zona estarà urbanitzada quan s'hagin de construir.

A més, raona Josep Cullell, els més interessats a tirar endavant el projecte de la nova àrea residencial -que acollirà pisos i cases- són els mateixos promotors i, per tant, "no els interessa (perllongar l'aturada de les obres), ja que els obligaria a revisar preus amb les constructores". En el que serà un nou barri de Santa Coloma s'urbanitzaran 200.000 metres quadrats i en total s'hi construiran 550 habitatges, entre pisos i cases, entre els quals hi ha una promoció de 66 pisos protegits destinats a joves que impulsa l'Institut Català del Sol (Incasol) i que ja s'estan aixecant en el tram urbanitzat del carrer.