La regidora del grup municipal de CiU al govern municipal Yolanda Milán va afirmar ahir que tiraran endavant el projecte de la pista de gel a la Rambla de Figueres per aquest Nadal tot i l'oposició dels seus socis de govern, ICV i PSC. I és que ambdós es van mostrar en contra de la proposta per considerar-la "un mal exemple en una situació de greu sequera a la comarca, malgrat que s'utilitzi aigua de la depuradora".

El primer tinent d'alcalde, Pere Casellas (PSC), va assegurar que la posició de la regidora de mantenir la proposta malgrat la seva oposició "ens incomoda i en prenem nota". En aquest sentit, Casellas va insistir que la postura del seu soci de govern "no fa perillar el pacte perquè la ciutat té diversos projectes en marxa com ara els pressupostos o determintas equipaments que requereixen la presència del nostre grup". Amb tot, el primer tinent d'alcalde emplaça la regidora convergent a "reflexionar sobre la seva decisió". Per la seva banda, el regidor d'ICV, Richard Elelman, va declinar fer declaracions respecte a això però ha reiterat la seva oposició al projecte.

Socialistes i ecosocialistes s'han mostrat partidaris de col·locar una pista de patinatge sintètica en lloc d'utilitzar aigua de la depuradora. En aquest sentit, ambdós grups van manifestar fa una setmana que la decisió d'utilitzar aquest sistema ha estat de la mateixa Milán que, malgrat l'oposició dels dos grups municipals i del d'Esquerra, a l'oposició, ha optat per repetir l'experiència de l'any passat.

L'aigua necessària procedirà de la depuradora, de manera que no es malgastarà aigua potable. Malgrat això, PSC i ICV ho consideren un "mal exemple".