Els altres punts d'abocament clausurats són a la llera del riu Manol, sota el pont de la N-II; una zona pròxima al mateix riu, a Sant Pau de la Calçada; i, per últim, a la carretera de Llers, entre les obres del centre penitenciari de Puig de les Basses i el límit dels termes municipals de Figueres i Llers.

La clausura d'aquests abocadors s'ha realitzat gràcies a una subvenció de l'Agència de Residus de Catalunya en la convocatòria d'ajuts de l'any 2007, per valor de 32.400 euros. Una subvenció directa que s'ha materialitzat des des la mateixa Agència fent-se càrrec de la direcció i l'execució del projecte.

L'abandonament de residus a la via pública, als camins, als canals i als espais naturals i agrícoles és una infracció molt greu que l'Ajuntament de Figueres pot sancionar amb multes de fins a 3.000 euros. En aquest sentit, des del consistori s'ha recordat que la deixalleria municipal, situada en el carrer Itàlia del Recinte Firal, admet fins a 100kg de runes sense cap cost i a partir d'aquesta quantitat, només es paguen 6 cèntims d'euro per cada kg d'excés.

Per evitar que es tornin a produir més abocaments en aquests espais, el consistori figuerenc reforçarà les inspeccions i també estudia altres mesures, com el tancament d'alguns solars i la instal·lació de càmeres de videovigilància. Per altra banda, l'Ajuntament de Figueres ha tornat a sol·licitar a l'Agència de Residus de Catalunya, en la convocatòria d'aquest any, l'atorgament d'una subvenció per a la clausura d'altres abocadors incontrolats en el terme municipal, amb un pressupost de 45.000 euros; entre aquests punts d'abocament, destaquen les zones conegudes com a La Campinya i El Figuerol, molt pròximes al riu Manol, i la zona de la Campaseta, pròxima al barri de l'Horta Capallera.