El Departament de Governació, a través del consorci d'Administració Oberta Electrònica de Catalunya (AOC), transferirà 198.000 euros a la Diputació de Girona per promocionar l'ús de les noves tecnologies (TIC, tecnologies de la informació i la comunicació) en els ajuntaments gironins. Es tracta d'una renovació del conveni de col·laboració per a la promoció i el desenvolupament de projectes i serveis d'administració electrònica en la prestació de serveis públics. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, va explicar ahir que el conveni pretén "normalitzar" l'ús de les TIC per agilitzar els tràmits i causar menys molèsties als ciutadans.

"Menys tràmits, menys temps i estalvis en la gestió". Aquests són, segons Ausàs, els avantatges que suposa la implementació de les TIC a tots els ajuntaments. Així, va assegurar que la renovació d'aquest conveni no és "fum" ni una "declaració d'intencions" sinó que suposa les bases per poder fer arribar a tots els ajuntaments, sobretot els més petits, la capacitat d'utilitzar els nous recursos electrònics i digitals per donar serveis als ciutadans.

Ausàs i el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, van signar ahir el conveni. Vilert es va expressar en la mateixa línia que Ausàs i va afirmar que és una mostra més del "lideratge" de la Diputació a l'hora de donar servei als ajuntaments en assistència municipal per "estimular la modernització" en la gestió dels consistoris.

Ausàs, per la seva banda, també va destacar que fa un temps era "impensable" que alguns tràmits de les administracions locals es puguin fer de forma digital, però que actualment existeix la tecnologia necessària. Ara, es va dir ahir, cal destinar esforços a què es puguin aplicar a totes les administracions catalanes, sobretot les més petites i amb menys capacitat.