Els dubtes sobre el pagament del transport escolar no obligatori al Baix Empordà per als cursos de primer a quart d'ESO que s'aplicarà als pares dels alumnes usuaris del servei a partir del pròxim mes de gener no només apareixen a l'AMPA de l'institut Ridaura de Castell d'Aro. L'associació de mares i pares d'alumnes de l'institut Puig Cargol de Sant Antoni de Calonge es va posar en contacte amb el Consell Comarcal per sol·licitar-li que l'entrada en vigor del pagament pels alumnes que són del mateix municipi es posposi fins el pròxim curs. Segons fonts de l'AMPA del Puig Cargol, la resposta del Consell Comarcal del Baix Empordà va ser negativa ja que els van comunicar que la partida econòmica que l'ens supramunicipal ha rebut pel finançament del transport ja té en compte l'euro per dia que hauran de pagar els alumnes usuaris.

La petició de l'AMPA del centre de Sant Antoni es basa en els horaris que hi ha pels alumnes de Batxillerat i els d'ESO. A Batxillerat, les classes acaben a les tres de la tarda, mentre que dos dies a la setmana, els d'ESO acaben a les dues. Ara, els d'ESO poden marxar en el transport escolar que és gratuït i els pares, si cal, van a buscar els de Batxillerat. El cas és que, per aquelles famílies que tenen fills en els dos cicles i han de pagar, tindran un doble cost: un l'autocar pel d'ESO i, una hora més tard, el transport del de Batxillerat.

L'associació de pares d'alumnes pretenia que durant aquesta hora entre dues i tres els d'ESO es puguessin esperar al centre, cosa que significaria un estalvi per als pares. Però no és possible ja que els horaris estan repartits i no hi ha cap aula disponible perquè hi passin aquesta hora. Per això, van demanar al Consell mantenir la gratuïtat del transport no obligatori fins el proper curs, quan ja es podrien tenir els horaris ajustats i es podrien recollir els fills en un sol viatge. Una possibilitat que el Consell no va poder acceptar perquè ja té els números fets i l'euro per cap d'usuari no té marxa enrere des del gener.

L'AMPA del Puig Cargol també va sol·licitar al Consell que, ja que s'haurà de pagar el servei de transport, els autocars arribin a llocs on ara no hi van, com és el cas de la urbanització de Cabanyes, on els pares han de portar els fills en vehicle fins al punt de recollida.

D'altra banda, l'AMPA del centre d'educació secundària de Sant Antoni no acaba de veure clar si s'aplicaran bonificacions per a les famílies que tinguin més d'un fill en el transport de pagament ni què passarà si el nombre d'usuaris baixa però s'han de mantenir mig buits els mateixos autocars que abans anaven plens, cosa que implicarà un descens d'ingressos però el cost es mantindrà igual.