La Federació Altempordanesa d'Empresaris (FAE) veuria de "bon ull" la creació d'una cambra de comerç amb seu a Figueres i d'abast comarcal i, per aquest motiu, han demanat al grup municipal d'ERC "més informació sobre el projecte". Segons va explicar la vicepresidenta de l'entitat, Mariona Ferrer, la idea la va manifestar Esquerra el dilluns en el decurs d'una reunió entre la federació i la resta dels grups polítics municipals. "A nosaltres ens sembla una bona proposta però es tracta d'un projecte a llarg termini que ens cal estudiar en profunditat", va insistir Ferrer.

El grup municipal d'ERC ja va incloure aquesta proposta dins el seu programa electoral en la campanya de les municipals de 2007. La idea consisteix a diversificar els sectors productius i potenciar els existents. En aquest sentit, la intenció és desenvolupar propostes com ara La ciutat de l'Energia, Figueres capital del vi de l'Empordà, La Cultura com a indústriaSupervivència del teixit industrial existent. D'altra banda, la iniciativa d'Esquerra busca "disposar d'eines que contribueixin a la promoció econòmica". Així, el grup municipal proposa establir contactes amb col·legis professionals, entitats financeres, marca ?Empordà, i tenir eines que permetin "la captació i retenció de talent a la comarca". Segons Esquerra, no es tracta de desvincular-se de la Cambra de Girona sinó de ?crear-ne una de pròpia, més propera a la comarca. "Cal pensar que de les 13 cambres de comerç que hi ha a Catalunya, 5 estan a ciutats amb ?menys habitants que Figueres i tenint en compte que la implicació ?històrica de la de Girona parla per si sola, en reivindiquem una aquí".

Malgrat que la FAE veu bé aquesta proposta, la seva vicepresidenta assegura que des de l'entitat s'estan engegant altres projectes "a més curt termini per tal d'incentivar la comarca". En aquest sentit, han signat un conveni amb la Universitat de Girona (UdG) "per tal de facilitar la incorporació del talent universitari a les empreses de l'Alt Empordà". A banda d'això, també n'ha signat una amb la Cambra de Comerç de Girona amb l'objectiu de desenvolupar i aplicar el Pla Pimestic d'implantació de les noves tecnologies en empreses empordaneses. La FAE també ha aprovat dos cursos de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) adreçats a empresaris i treballadors encaminats al disseny de pàgines web i la utilització dels fulls de càlcul informàtics.

Finalment, l'entitat altempordanesa s'ha adherit a l'associació Adri Nord-Oriental de Catalunya, que té com a objectiu fomentar el desenvolupament sostenible dels municipis rurals de les comarques gironines.