L'Ajuntament de l'Escala va presentar ahir el primer número de la revista L'Escala 10 que edita l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic (ADET), que des de fa uns mesos ha substituït el Patronat de Turisme. La revista pretén tenir difusió arreu del territori català i a l'Europa del Sud, el sector turístic que més freqüenta el municipi.

De moment, està previst que la revista es publiqui trimestralment, amb un preu de sortida de 2,20 euros. La nova publicació es podrà adquirir a les llibreries de l'Escala, els diferents punts turístic i a l'aeroport de Girona.

Entre els temes que es tracten en aquest primer número, segons ha informat l'alcalde, Estanis Puig (PSC), destaca un article sobre el retorn de l'escultura de l'Esculapi a Empúries. També inclou una entrevista al conseller d'Economia, Antoni Castells; es parla dels records del doctor Moisès Broggi o del contingut del Museu de l'Anxova i de la Sal. A més, en cada número de la revista hi haurà seccions com la d'imatges del municipi realitzades per fotògrafs de l'associació Josep Esquirol o un apartat gastronòmic d'algun restaurant escalenc.

El Patronat de Turisme, institucions, empreses i entitats bancàries participen participen en l'edició d'aquesta revista, ja sigui aportant articles, posant-hi publicitat o contribuint a la seva difusió.

El tiratge inicial és de 1.500 exemplars de 40 pàgines cadascun, però també es pot trobar per internet a la pàgina www.lescala.cat. La presentació oficial de la revista tindrà lloc avui a dos quarts de nou del vespre al Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala.