Quan es compleix una setmana del crim de la botiguera de Palafrugell Montserrat Sánchez López els Mossos d'Esquadra segueixen treballant per trobar la mà que va cosir-la a ganivetades. Els agents han fet diverses identificacions a persones que es mouen per l'entramat de carrerons que configuren la zona centre de Palafrugell i per l'aparcament del Casal on la dona va aparèixer agonitzant sobre un bassal de sang. La teoria que afirma que el criminal sempre torna al lloc del crim acostuma a tenir més de novel·lesc que de real però els Mossos volen esgotar totes les possibilitats. A més, pentinant l'entorn on van succeir els fets els investigadors busquen trobar algú, un habitual de la zona, que pugui aportar qualsevol detall sobre el crim.

El jutjat de la Bisbal segueix amb el secret de sumari i els Mossos continuen mantenint un hermetisme absolut sobre els fets amb el pretext que qualsevol filtració podria espatllar la investigació. A hores d'ara hi ha diversos fronts oberts però la investigació avança molt a poc a poc, fins al punt que, almenys fins ahir al tancament d'aquesta edició, la policia no havia localitzat encara l'arma del crim (s'ha descartat que un ganivet de cuina que va aparèixer prop de l'aparcament del Casal tingui res a veure amb els fets).

De la mateixa manera, el nom de la persona que va clavar reiterades ganivetades a Montserrat Sànchez fins matar-la continua sense trascendir. De les declaracions fetes pel cercle proper a la víctima els Mossos en van deduir que un dels individus que podia estar enemistat amb Montserrat Sànchez és un antic xicot d'una neboda seva. Montserrat Sánchez havia ajudat la noia a distanciar-se'n després que aquest home hagués protagonitzat diversos episodis de maltractaments.

Primera línia

Aquesta via va ser de les primeres a explorar pels investigadors (un home proper a la família amb antecedents per maltractaments a una dona) però també de les primeres a descartar ja que aquest personatge té una coartada perfecta: està tancat a la presó per un fet anterior.

Mentrestant, la preocupació i la sensació d'inseguretat van en augment a Palafrugell i familiars i coneguts de la víctima esperen una resposta ràpida de la Justícia.