El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va assegurar ahir que l'actual crisi econòmica farà que es replantegi la restauració de determinats monuments de la diòcesi gironina. En aquest sentit, Pardo va concretar que es mantindran les tasques en obres essencials, mentre que se suprimiran la resta d'actuacions.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el nou bisbe de Girona va justificar la decisió assenyalant que en època de crisi cal mirar bé a què es destinen els diners i va puntualitzar que només s'executaran les restauracions prioritàries: "En època de crisi caldrà revisar d'alguna manera els pressupostos, les administracions i nosaltres mateixos com a Bisbat. Realment, ha de fer-se allò que és necessari fer. Hem de mantenir i evitar que caigui res d'allò que hem rebut com un llegat, però tot allò que signifiqui ornamentació potser és necessari de moment posar-ho en interrogant", va afegir el bisbe de Girona.

Francesc Pardo també va manifestar que en els últims mesos el Bisbat de Girona ha rebut moltes demandes d'ajuda de famílies que no tenen recursos per pagar el pis o per comprar menjar. En aquesta mateixa línia, Càritas Diocesana a Girona ha rebut ja el doble de peticions que les que li van arribar l'any passat.