La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FACAP) a les comarques gironines ha fet una crida, aquest dissabte, a Figueres, durant la celebració de la seva assemblea general, perquè les associacions de pares i mares (AMPAS) de la demarcació es mobilitzin, el diumenge 30 de novembre, davant el Parlament per demanar canvis en la Llei d'educació de Catalunya (LEC), que s'ha de començar a tramitar aquest mes de novembre. Durant l'assemblea, també s'ha denunciat l'«incompliment dels compromisos» respecte als consells escolars, que veuran reduir la representació dels pares dels alumnes de cara a les properes eleccions. A l'assemblea, celebrada al CEIP Sant Pau de Figueres, hi han assistit representants de diferents associacions de pares i mares de les comarques gironines.

Actualment, n'hi ha 256 federades a la demarcació i 1.856 a tot Catalunya. Durant la reunió, s'ha insistit en la necessitat de la implicació dels pares en l'educació dels seus fills i s'ha fet una valoració positiva de la nova llei que està preparant l'Estat en relació a regular aquesta presència en l'àmbit escolar. D'altra banda, s'han exposat alguns temes que preocupen als pares com ara el transport escolar i els menjadors.

En aquest sentit, s'ha fet una crida perquè les AMPAS s'adherissin al manifest que van redactar des del Baix Empordà, on es reclamava la participació de la Generalitat en el cost del menjador «a més de la possible col·laboració d'altres administracions en aquest cost, fins a un percentatge considerable» i el reconeixement que els menjadors són «espais educadors dels correctes hàbits alimentaris i socials» dels menors i «imprescindibles per conciliar la vida familiar i laboral».

Consells escolars En aquesta reunió anual, la presidenta territorial de Girona, Imma Fuyà, ha denunciat l'«incompliment dels compromisos» que l'administració va adquirir amb la FAPAC respecte als consells escolars. Així, ha explicat que una «incorrecta interpretació» de la normativa de la Llei Orgànica d'Educació (LOE) per part del Departament d'Educació va fer que aquest emetés una instrucció equivocada als centres educatius públics abans de les eleccions a Consells Escolars que ha fet que molts consells Escolars es redueixin en un membre la representació de pares i mares d'alumnes.

Les eleccions, en la majoria dels centres gironins, es faran aquest dilluns. En aquest sentit, alguns representants de les AMPAS, com ara la d'Avinyonet de Puigventós, han exemplificat el seu cas particular i com no se'ls va informar correctament.Finalment, Fuyà ha demanat que les associacions de pares i mares de la demarcació assisteixin, el diumenge 30 de novembre, a les 12 del migdia, al parc de la Ciutadella, a la manifestació per demanar canvis en la Llei d'educació de Catalunya (LEC). A més, s'ha proposat que els pares també portin pancartes de protesta per «la manca de treball» dels consells comarcals de la demarcació en temes d'educació. «Es tracta d'un acte simbòlic per fer-nos sentir, perquè a més d'entregar les al·legacions en contra de la LEC també volem que se'ns escoltin les nostres reivindicacions, com són el transport escolar, la gratuïtat dels llibres i ajudes», ha explicat Imma Fuyà. La propera assemblea de la FAPAC de les comarques gironines es farà al Baix Empordà.