L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha comprat un nou generador elèctric per poder subministrar aigua a la zona d'Empuriabrava en cas d'avaries a la xarxa elèctrica. Amb aquest sistema es pot alimentar els motors que bombegen per donar aigua i també el sistema del clavegueram.

La mesura ha estat necessària perquè la complexa i àmplia xarxa de clavegueram i subministrament d'aigua d'Empuriabrava està vinculada al subministrament elèctric que proporciona energia als motors que permeten bombejar l'aigua cap a la xarxa potable o a l'inversa cap al clavegueram. L'any passat es va evidenciar els problemes que comporta la falta d'energia quan una avaria, provocada per unes obres, va afectar les instal·lacions de l'empresa concessionària del subministrament.

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries va determinar, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Pere Iglesias (ECE-EPM), que "aquella situació no podia tornar a repetir-se i vam considerar que havíem d'actuar d'alguna manera, per aquest motiu hem adquirit aquest nou generador elèctric que respondrà davant de qualsevol emergència". "L'adquisició d'aquesta peça és una d'aquelles accions de govern que no es veuen però que cal tenir en compte pel bon funcionament de la vida diària dels nostres veïns, ja que aquesta mancança provocava seriosos inconvenients als veïns de la marina", ha remarcat l'alcalde, Salvi Güell (ERC).

El nou motor ha costat al voltant d'uns 40.000 euros i té una potència d'uns 200 KVA. L'anterior tenia una antiguitat de 40 anys i va estrenar-se durant els orígens d'Empuriabrava. A causa de la seva antiguitat s'està estudiant restaurar-lo i exposar-lo (si la direcció de l'Ecomuseu ho considera) al Museu de la Farinera de Castelló d'Empúries.