Té 24 anys i ja atesora una carrera delictiva que va camí de plusmarca. Es diu Jose Antonio P.S. i és veí de Mollet del Vallès però la seva darrera peripècia l'ha protagonitzada a Sils. Segons que van informar ahir els Mossos d'Esquadra va ser el cap de setmana passat quan el jove va veure's involucrat en una batussa a la discoteca Millenium de les Mallorquines. El servei de seguretat de la sala de festes va fer-lo fora del local a ell i als altres individus que participaven en la baralla però, un cop al carrer, Jose Antonio P.S. no es va calmar, al contrari, va enfrontar-se als porters i els va enrampar amb una pistola elèctrica sota el fals pretext que actuava com a policia. És la pàgina 116 del seu historial delictiu però no ha estat suficient per enviar-lo una temporada entre reixes. El jutge de guàrdia de Santa Coloma que s'ha encarregat del cas va decidir que no hi havia motius per tenir-lo a la presó i va deixar-lo en llibertat després de prendre-li declaració.

Els fets van succeir la matinada de diumenge passat a la discoteca Millenium. Jose Antonio P.S. estava passant la nit de festa en el local quan va originar-se una baralla. Hi havia diferents persones implicades i els porters de la discoteca van decidir fer-los fora a tots per tal que es calmessin. Ja al carrer, Jose Antonio P.S. va canviar el seu objectiu i, en lloc d'esbatussar-se amb els primers contrincants, va decidir plantar cara als vigilants de seguretat.

Els ànims es van escalfar tant que va treure's una pistola elèctrica de la butxaca i va enrampar els porters. Malgrat això, aquests van aconseguir desarmar-lo i li van comissar també una placa metàl·lica que ell mostrava assegurant que era policia.

Fins i tot quan una patrulla dels Mossos d'Esquadra va arribar a la discoteca l'individu insistia en la seva condició d'agent de l'autoritat, detallant que era policia local en pràctiques.

En realitat però, les úniques pràctiques que té estan relacionades amb robatoris i furts ja que el seu llarg historial delictiu està farcit de delictes contra el patrimoni.

La placa que amb tanta insistència mostrava és una rèplica de les identificacions que usa la policia de Montgomery County, un comtat proper a Washington, la capital dels Estats Units. El tros de metall es pot aconseguir per Internet a un preu que ronda els 10 euros.

Els Mossos van posar el detingut a disposició del jutjat de Santa Coloma que, després d'interrogar-lo, va deixar-lo lliure.

El detingut al·legava tenir permís per usar la defensa elèctrica perquè, segons ell, és policia en pràctiques. Fins i tot exhibia una placa metàl·lica per corroborar l'afirmació. La realitat és però que la placa és una rèplica de la que usa la policia del comtat de Montgomery (EUA) i que es pot aconseguir per Internet (per exemple a la pàgina de la casa de subhastes ebay). Al detingut li imputen un delicte d'usurpació de funcions públiques.