Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dia 15 de novembre a Ravós del Terri, dins el terme municipal de Cornellà del Terri, el ciutadà de nacionalitat espanyola Emilio H.M., de 48 anys i amb domicili a Sant Julià de Ramis, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força a l'interior de vehicle. Aprofitant la presència de nombrosos automòbils al voltant de l'església parroquial per la celebració d'un funeral a primera hora de la tarda, Emilio H.M. va decidir forçar un dels cotxes estacionats al vial d'accés a Ravós des de la carretera GI-514. A mig fer va ser descobert in fraganti per una patrulla d'agents dels Mossos.

En adonar-se de la presència de la policia, l'individu va fer veure que telefonava i, mentre fugia, va desprendre's d'un tornavís, un parell de guants negres i un ganxo de ferro d'un metre de llargada, aproximadament. Els agents van atrapar el sospitós, que va negar haver fet res i que va assegurar que havia anat a Ravós a peu des de Sarrià de Ter. A pocs metres, però, hi havia un cotxe amb les portes del costat esquerra forçades i la finestra del darrere abaixada.

A més, els Mossos van comprovar que l'home que havien aturat era el titular d'un altre vehicle, estacionat a poca distància. A l'interior d'aquest vehicle, els agents van trobar-hi un parell de paquets de tabac i una petita quantitat de diners que, segons van confirmar en el mateix lloc dels fets, havien estat sostrets del vehicle forçat.

Els Mossos van detenir Emilio H.M. com a presumpte autor del robatori a Ravós i, a més, van comprovar que tenia una ordre de recerca i detenció emesa per la comissaria d'Olot. En identificar l'home, els agents de la comissaria de Banyoles van comprovar que els Mossos de l'ABP de la Garrotxa el consideraven el presumpte autor d'un delicte de robatori amb violència i intimidació ocorregut l'agost de l'any passat a la Vall d'en Bas.

El detingut i una altra persona, una dona, serien els autors del robatori a l'interior del vehicle que uns excursionistes havien estacionat a l'aparcament de Coll de Bracons. Els excursionistes, una parella, van enxampar les dues persones remenant el seu cotxe i l'home no només se'ls va encarar, sinó que també els va agredir.

Emilio H.M., que ja té antecedents, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona el passat dia 16 i aquest va ordenar-ne la llibertat amb càrrecs.