El secretari d'organització del PSC a Girona, Esteve Pujol, va respondre al diputat de CiU Eudald Casadesús que fa "5 anys es va acabar l'hora del pati on jugaven els amics de CiU", en referència a la conferència que el diputat convergent va oferir dijous passat, on va afirmar que s'havia acabat "l'hora del pati" per al Govern català i que calia posar-se a treballar seriosament.

Segons Pujol, amb la fi dels 23 anys de govern de CiU a la Generalitat i l'arribada del tripartit es va acabar un pati "on només hi podien jugar els amics de CiU", i pensa que ara la federació nacionalista deu enyorar aquella època.

El representant socialista va recordar que la conferència de Casadesús, durant la qual el diputat convergent va fer un seguit de crítiques a la gestió del tripartit, es va fer dos dies abans que la Generalitat inauguri una obra tant important com el nou túnel del Roc del Dui, a Núria (Ripollès), per la qual cosa "es demostra per si sol que és fals que el Govern no fa res". "O Casadesús no trepitja gaire les comarques gironines o diu coses que no són veritat", va assenyalar.

Pel que fa a les crítiques de CiU per la manca d'infraestructures, Pujol va assenyalar que el tripartit ha fet obres de gran importància en l'àmbit local, comarcal i en el global de Catalunya. En aquest sentit, va assenyalar que, malgrat que la situació econòmica no és la més bona, la Generalitat està impulsant en els pressupostos de 2009 obres destacades com els accessos a la Costa Brava o l'eix Vic-Ripoll, amb el túnel de Bracons. "Tot això han deixat de ser projectes per convertir-se en realitats", va assenyalar.

També va negar que els dos consellers socialistes gironins, Joaquim Nadal i Marina Geli, no tinguin influència en el govern català, i a tall d'exemple va recordar obres com el nous hospitals Josep Trueta, d'Olot i Transfronterer o la Facultat de Ciències de la Salut. "Tot això s'ha fet en pocs anys, en comparació als 23 que va governar CiU", assenyala Pujol. Pel que fa a Política Territorial, va recordar que s'estan desencallant problemes "històrics" com les millores ferroviàries a la línia Barceona-Puigcerdà o el túnel de Toses.

El peatge a l'ombra

En referència al sistema de pagament del peatge a l'ombra, amb el qual s'abona el desdobament de la C-31 entre Palamós i Palafrugell i que ha estat criticat per CiU, Pujol va defensar que és un sistema per poder tirar endavant infraestructures de la manera més ràpida, sostenible i que els ciutadans en puguin gaudir el més aviat possible. "Així no hem d'esperar 15 anys per poder construir l'eix Vic-Ripoll", va assenyalar.