El debat sobre el riu Daró fa temps que és present a la ciutat de la Bisbal. Recentment, l'Ajuntament de la localitat ha redactat el Pla de recuperació integral d'aquest riu dins del terme muncipal, en el qual s'han marcat les directrius bàsiques per a la futura planificació de l'entorn fluvial del territori bisbalenc. En el marc d'aquest treball, el consistori ha organitzat dues trobades amb els ciutadans de la Bisbal, perquè sigui la ciutadania qui prengui part en aquest projecte.

El primer fòrum es durà a terme demà a les 20 hores al Teatre Municipal on assitiran representants municipals i de l'empresa redactora del projecte, Geoservei, per tal de presentar les principals dades del document informatiu i garantir el bon desenvolupament de l'acte.

A partir de diversos grups, els assistents debatran sobre els temes que considerin més importants a tractar relacionats amb el riu Daró i la seva relació amb el municipi. Des de Geoservei s'ha creat una llista amb una quinzena de títols concrets per debatre entre els quals hauran d'escollir els membres de cada grup (la intenció és que aquestes unitats de treball estiguin formades entre 4 i 5 persones). Entre altres aspectes hi figuren el debat sobre la canalització del riu, la irregularitat del riu i les possibilitats d'inundacions, la xarxa de sanejament i depuradora, els hàbitats naturals i la biodiversitat del riu o altres activitat socials que es puguin desenvolupar en relació al Daró.

Aquesta activitat grupal i participativa està encaminada a poder establir quins són els punts forts i punts febles del municipi en relació a la futura recuperació d'aquest riu que recorre la població. Per dur a terme aquesta última activitat, cada grup exposarà les conclusions de la seva temàtica i es procedirà al dibuix d'avantatges i inconvenients de la Bisbal.

Segons fonts municipals, l'objectiu estratègic d'aquest conjunt de treballs o pla d'actuació, on hi ha previst la celebració d'un segon Fòrum ciutadà, és aconseguir que el Daró esdevingui un "actiu, revulsiu i recurs natural, ambiental i paisatgístic, social, cultural i urbà que contribueixi en el desenvolupament integral, local i sostenible de la ciutat".