El Teatre Casino Llagosterenc va ser l'escenari ahir d'un acte doble: l'entrega dels premis Les Gavarres i la celebració dels deu anys del Consorci de les Gavarres. També es van presentar un llibre i un documental relacionats amb aquesta institució i el que representa: l'obra Històries amagades de les Gavarres, d'Evis Mallorquí, i el film amb el títol Gavarres, elaborat per Jaume Sañé per encàrrec del Consorci.

Pel que fa als dos guardons que l'ens otorga anualment, la XVIII edició del premi Joan Xirgo va ser per al treball de recerca Diagnosi de les potencialitats silvoramaderes per a la prevenció d'incendis forestals al massís de les Gavarres, d'Albert Besalú, Josep López i Núria Simon. El premi recompensa la recerca inèdita, i els autors es van endur 6.000 E, i el compromís de publicació del seu treball.

La XII edició del premi Cirera d'Arboç, que valora i recompensa les accions directes en l'àmbit de les Gavarres, va ser per a Pere Moné i Rufí, per una vida dedicada al recull d'informació sobre la Vall de Sant Daniel.