Una quarantena de persones van participar ahir a la jornada sobre TIC i premsa digital que es va fer a la sala Eudald Pradell de l'ajuntament de Ripoll. La iniciativa va servir per posar en comú les experiències relacionades amb les noves tecnologies d'entitats públiques i privades de la comarca, com l'Ajuntament de Ripoll, el Consell Comarcal, la Fundació Televall i la Unió de Botiguers de Ripoll.

Entre els ponents que hi han participat destaca Josuè Sallent, director general de la Societat de la Informació; Eudald Domènech, empresari pioner a Internet, i Arnau Urgell, responsable d'ElRipollès.info. La jornada estava organitzada concretamenty pel grup Nació Digital.

Roger Peñarroya, conseller de noves tecnologies del Consell Comarcal del Ripollès, va instar els assistents a utilitzar les gestions en línia que permet fer al ciutadà el portal del consorci de recaptació del Ripollès - La Cerdanya.

Programari lliure

Roser Rigola, dinamitzadora de la Unió de Botiguers de Ripoll, va xifrar en un centenar les visites que rep el nou web de l'entitat, feta amb programari lliure i que representa un "començament" de la aposta per Internet i les TIC dels comerciants ripollesos.