A Roses, la calamarsa ha caigut més diluïda amb aigua, mentre que a Fontcoberta (Pla de l'Estany) ha sigut en forma de neu granulada, segons les dades del Servei Metereològic de Catalunya (SMC) fins a les cinc de la tarda. En quant a pluges, fins a a aquesta hora s'havien registrat 10 litres per metre quadrat a Castell-Platja d'Aro i 11 litres a Sant Pere Pescador.

Aquestes precipitacions s'han originat per l'acumulació d'aire fred en altura i arriben el mateix dia que el Servei Meteorològic de Catalunya hagi anunciat una forta davallada de les temperatures per a aquesta setmana, especialment dimecres i dijous.

A partir de llavors, la temperatura tendirà a recuperar-se fins a assolir els valors mitjans per l'època de l'any durant el cap de setmana.

Els models meteorològics indiquen que la temperatura prevista a 1.500 metres (850 hPa) a la vertical de Catalunya serà de -4 graus dimarts a la nit, quan la mitjana en aquesta època de l'any és d'uns 4 graus. La traducció d'aquesta temperatura a superfície depèn fortament de la nuvolositat i del vent, per la qual cosa s'espera que els valors més baixos s'assoleixin la nit de dimecres i la de dijous, ja que quedarà força serè i el vent encalmarà en general. A més, s'esperen glaçades fortes al Pirineu, amb valors mínims de temperatura que podran arribar a baixar per sota dels -10 graus. A l'interior, les glaçades seran entre febles i moderades (entre 0 i -7 graus), i localment se'n produiran al litoral (sobretot a la meitat nord).

Pel que fa a la predicció de precipitacions, tan sols s'espera un episodi de nevades al vessant nord del Pirineu entre la tarda d'aquest dilluns i la de dimarts, que podria afectar més feblement d'altres punts del Pirineu. En aquest episodi de neu, es podran acumular més de 2 centímetres per sobre de 500 metres, i més de 5 per sobre dels 700. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís de Situació Meteorològica de Risc per neu. A partir de divendres a la tarda arribarà un nou front que escombrarà Catalunya, tot i que sota un escenari de temperatures més altes i de vent de component oest.