El fil de coure és un bé preuat que es cotitza a l'alça al mercat negre. Això n'ha disparat els robatoris arreu i les comarques gironines no n'éstà excempt. El darrer cas podria ser el d'un tràiler carregat amb 35 tones de fil de coure que es trobava dins de les instal·lacions d'una empresa de desguàs d'elements de ferralla de la ciutat de Girona i que es troba a la zona del centre de mercaderis de Renfe, al polígon de Mas Xirgu. Els responsables del robatori el van denunciar ahir als Mossos d'Esquadra, que investiguen qui l'ha pogut cometre.

El passat divendres, segons consta a la policia autonòmica, es va disparar l'alarma de l'empresa Ecogirona, si bé els agents que s'hi van desplaçar no van trobar cap anormalitat ni tampoc se'ls va comentar la desaparició de cap objecte. No obstant això, ahir sí que es va presentar una denúncia pel robatori d'un tràiler carregat amb 35.000 quilograms de fil de coure.

Tot i que el pes del coure sostret és considerable, hi ha un altre cas de robatori que el supera: va ser el passat 14 de juliol al municipi de Llagostera. Uns lladres es van endur tres camions carregats amb fil de coure que es trobaven en una empresa i que en total van representar 75 tones de fil de coure.

També es van disparar els robatoris a les obres del TAV tot i que la policia va aconseguir reduir-los amb la detenció d'alguns dels lladres.