La ciutat xinesa de Xangai ja té una biblioteca de parla hispana amb llibres en espanyol i català. Es tracta de la nova biblioteca Miguel de Cervantes que es troba situada al centre de la ciutat xinesa i la seva coordinadora administrativa és una gironina, natural de Santa Coloma de Farners, Esther Faig, que s'ocupa de temes de compatibilitat. També organitza tots els actes culturals que se celebren actualment a l'equipament, com per exemple algun curs d'espanyol per a xinesos que s'han de desplaçar a l'Estat per un temps, o exposicions com la ja celebrada a la ciutat de l'artista català Fontcuberta, entre d'altres.

A la biblioteca Miguel de Cervatnes s'hi poden trobar diferents tipus de llibres. Per una banda, hi ha una part dedicada a les enciclopèdies i diccionaris de llengua espanyola i catalana, i per l'altra també hi ha un apartat dedicat a les novel·les d'autors de parla hispana o catalana. També s'hi pot trobar premsa espanyola, pel·lícules i música, així com una bona part dedicada als llibres per ?estudiar espanyol, per a tots aquells que hi estiguin interessats.

"Molts estudiants s'apropen a la biblioteca per estudiar espanyol i agafar tot tipus de possibilitats per aprendre l'idioma, no només llibres sinó també CD o pel·lícules, entre altres", ha explicat Esther Faig. Actualment a la biblioteca que es troba a la ciutat de Xangai hi treballen tres persones més, que s'encarreguen de les altres tasques necessàries perquè la biblioteca funcioni i pugui oferir els cursos.