L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha portat a terme durant les darreres tres setmanes una campanya amb sistemes acústics per foragitar els estornells que en aquesta època de l'any es concentraven a la plaça Quintana i Combis i al pati de la Biblioteca. L'actuació, segons han informat fonts municipals, s'ha centrat en els dos punts més crítics del nucli urbà, on ja es va actuar l'any passat amb un alt percentatge d'èxit.

En aquesta ocasió, l'Ajuntament ha comunicat que el resultat ha estat millor i ha constatat que per ara ja no hi tornen a dormir. El motiu és que els aparells s'han col·locat en una ubicació nova i ha permès que l'amplitud de treball sigui més gran. D'altra banda, la campanya de l'Ajuntament s'ha avançat un mes amb relació al 2007, amb la qual cosa s'ha actuat just quan començaven a arribar i en conseqüència s'han hagut de buscar un altre indret per establir-se als afores de la població.

El dispositiu aplicat consisteix en una unitat programada amb sistemes de sons digitals aleatoris, per tal d'evitar que els ocells s'hi acostumin. Els sons es van programar perquè comencessin a sonar al capvespre, que és quan es produeixen les concentracions més elevades en aquests punts. Això comportava molèsties als veïns com a conseqüència tant de la brutícia generada amb les seves deposicions com pels seus crits. L'any 2007 es va xifrar l'estol d'estornells concentrat en aquests dos espais en uns 3.000 exemplars. Aquest any n'han arribat uns 2.000. Amb tot, s'ha detectat que una part de la comunitat s'ha desplaçat a la plaça dels Dolors, també al nucli antic, on properament s'hi actuarà amb la mateixa estratègia.