El Departament de Política Territorial i Obres Públiques va anunciar que el projecte de la variant de Llambilles, i el seu traçat, es farà públic abans que finalitzi aquest any. Potser en qüestió de dies. El projecte ja comença a veure la llum i sembla que els tècnics de la Generalitat de Catlunya estan ultimant els darrers detalls d'un projecte molt esperat i desitjat pels gironins que habitualment han d'utilitzar la carretera C-65 i que en hores punta registra llargues cues amb els quatre semàfors que hi ha a la població.

D'aquesta manera, sembla que els semàfors de Llambilles ja no seran un problema pel trànsit habitual i diari de les persones que entren a Girona o se'n van cap a la zona costanera del Baix Empordà. Els semàfors van ser instal·lats a petició de l'Ajuntament per reduir la perillositat de l'encreuament situat al mig del poble i són ben coneguts per les retencions de trànsit que s'hi produeixen.

Una solució reclamada

En concret hi circulen els vehicles que, per la C-65, es dirigeixen de Girona cap a Sant Feliu de Guíxols, amb tots els municipis que aquest recorregut inclou entremig. La variant és, de fet, una solució molt reclamada però que ha generat polèmica per les repercussions que el seu traçat podria tenir en els termes municipals de localitats veïnes, com Fornells de la Selva, Cassà de la Selva o Quart.

Finalment, i en una decisió consensuada amb els ajuntaments d'aquests municipis, es va decidir optar per l'opció de traçat més curta, que passa només pel terme municipal de Llambilles.

El projecte, però, fa mesos que cueja. Primer s'havia dit que estarien llestos entre febrer i març, i després que a finals d'estiu es presentarien.

Mentrestant, s'havia anat coneixent alguns detalls que esclarien la polèmica. A finals d'estiu el Departament de Política Territorial va indicar que els tràmits estaven molt avançats. I des de la Generalitat es van atrevir a augurar que abans de finals d'any es podria conèixer la proposta de traçat definitiu per a la variant.

Ara sembla que el projecte ja està gairebé enllestit. Un cop estigui enllestida la redacció, però, quedarà pendent de les al·legacions que s'hi presentin.

Si bé els problemes de trànsit, la molèstia dels conductors i la seguretat dels veïns del municipi es veurà finalment garantida un cop enllestit el projecte.