El temps que es preveu per a aquesta setmana farà treure jaquetes, gorros, bufandes i guants del fons dels armaris per abrigar-se de la fred que arribarà a partir d'avui i que s'accentuarà encara més el dimarts amb un descens del mercuri que pot rondar entre els vuit i els deu graus a les comarques gironines. Les temperatures encara podrien baixar dimecres per després remuntar una mica. La previsió també parla de tramuntana i algun possible ruixat. La cota de neu també podria baixar fins els 700 metres al Pirineu. Tot aquest panorama de fred és conseqüència de la irrupció d'una perturbació procedent del nord que portarà vent polar.

Així, aquesta passada nit es va produir el primer descens important de temperatures que proseguirà durant el dia d'avui i culminarà demà, passant, per exemple, de 14 graus de màxima a la ciutat de Girona ahir a rondar els deu graus demà.

Per avui, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les mínimes seran una mica més altes, i voltaran entre 0 i 5 graus al Pirineu i al Prepirineu, entre 2 i 7 graus a les comarques girionines de l'interior i entre 8 i 13 graus al litoral. Les màximes baixaran entre lleugerament i moderada, i se situaran entre 6 i 11 graus al Pirineu i al Prepirineu i entre 11 i 16 graus a la resta de les comarques gironines.

Aquest descens de les temperatures seguirà demà fins a establir la important diferència abans citada entre les màximes d'ahir i les de demà. A més, per demà també s'espera que les mínimies a la ciutat de Girona passin el límit dels 0 graus i ja se situin sota 0. I encara baixaran més el dimecres. Mentre, el dijous i el divendres pujaran lleugerament tant les màximes com les mínimes -aquestes per sobre del 0-.

Quant a les precipitacions, no se'n preveuen d'importants, però sí nevades al Pirineu. Avui, la cota de neu baixarà dels 1.500 metres al llarg de la primera meitat del dia, i es situarà entorn dels 800 metres a partir de migdia. De tota manera al vessant nord de la serralada durant la tarda la cota continuarà baixant.

Per demà, s'espera que la neu caigui a totes les cotes al vessant nord del Pirineu, mentre que a la resta de la serralada voltarà els 800 metres de matinada. La ?tramuntana bufarà entre forta i moderada a les comarques de l'Empordà.