La ciutat de Figueres serà la seu que acollirà el 16è Congrés de Fires de Catalunya, que es durà a terme durant el mes de novembre de l'any vinent a les instal·lacions del castell de Sant Ferran. Segons ha anunciat el consistori figuerenc, la confirmació oficial es va produir divendres passat, en el decurs de la 15a edició del certamen.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament han destacat que la candidatura de la ciutat ha girat entorn de la llarga tradició que "aquesta té en l'organització d'esdeveniments d'aquestes característiques com són les fires tradicionals, Firagri, la Fira del Joguet i la Mostra del Vi". A més, asseguren que la capitalitat de Cultura que ostentarà la capital altermpordanesa l'any vinent també ha estat clau a l'hora de decantar-se per la ciutat.

"Estem satisfets per la decisió, pel que significa per Figueres i perquè referma la voluntat del Govern municipal de promocionar la ciutat a través de fires i d'altres esdeveniments", assegura el regidor de Promoció, Joaquim Felip. A banda d'això, Felip insisteix que en els darrers mesos des del consistori figuerenc s'han posat en marxa diversos certàmens nous com ara la Fira del Vehicle d'Ocasió, el cicle Ciutat Marca o bé The Figueres Conference, que "han tingut molt bona acollida"