El president de l'Associació de Comerciants d'Olot, Miquel Fluvià, ha exposat al cap de CiU, Artur Mas, l'interès de l'entitat de formar un BIDS (entorn de negoci) al centre de la ciutat. El Bids és una experiència que fa 6 anys que es practica a les zones comercials d'Anglaterra amb resultats satisfactoris. Segons ha explicat, Miquel Fluvià, el sistema consisteix en la creació d'una legislació que regula la participació de les activitats comunitàries dels botiguers. Fluvià va puntualitzar que és un sistema semblant al de les associacions de veïns.

Així, segons ell, el primer pas és la creació d'una associació que agrupi per llei tots els establiments d'una àrea comercial a cel obert que comparteixi serveis de vigilància, de promoció i de neteja.

L'organisme ha de comptar amb la participaciò de l'Administració per tal que el compliment de les lleis del BIDS siguin efectives. Un cop feta l'unió d'establiments pot generar projectes per després aprovar-los. Si els plans s'aproven amb una majoria del 50% més 1 dels establiments, tots els comerços de l'àrea estan obligats per llei a participar-hi. Mas s'ha mostrat interesssat en els BIDS.