El Consell Social de la Capital de la Cultura catalana es reunirà avui a la ciutat de Figueres, que exercirà la capitalitat l'any vinent. L'espai, presidit per l'alcalde, Santi Vila (CiU), és el màxim òrgan de participació d'aquest esdeveniment que compta amb més de 200 entitats, associacions i col·legis professionals.

Segons el comissari de la capitalitat de Figueres, Joan Manuel Soldevila, "el projecte comença a prendre cos. La reflexió, el debat i la proposta abandonen el camp de l'abstracció i es comencen a concretar en una agenda". D'altra banda, el regidor de Cultura, Ciro Llueca (PSC), assegura que la ciutat "s'ha sumat a la iniciativa amb molta energia".

L'acte comptarà amb la presència dels membres d'aquest òrgan, entre els quals hi haurà el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert; el director dels serveis territorials de Cultura i Mitjans de comunicació de la Generalitat, Miquel Sitjar, així com la resta dels representants de les més de 200 entitats que en formen part.