Els regidors d'esquerra repúblicana han anunciat que deixen l'equip de govern. Salvador Moreno (Turisme i Patrimoni) i Anna Gironès (Joventut) han fet públic un comunicat en què exposen "ni volem, ni podem continuar formant part d'un govern que funciona amb formes poc correctes". Afegeixen que a partir del proper ple passaran a ser regidors de l'oposicio. D'aquesta manera, l'Ajuntament passarà a ser governat pels 5 representants de CiU.

El comunicat d'ERC exposa: "És cert que l'alcalde diu que estem en el govern, però nosaltres creiem que estar al govern no vol dir, solament estar al capdavant d'una regidoria i prou, vol dir parlar debatre i consensuar els temes de govern". ERC també considera que fer funcions de govern significa disposar d'un pressupost adequat per a l'àrea de responsabilitat.

Pel que fa a l'aprovació del POUM, prevista també pel proper ple i que ha provocat l'aparició de pancartes a tot el poble, ERC explica que durant el procés participatiu no han manifestat la seva opinió perquè volien que el protagonisme el tinguessin els veïns. Precisen que l'alcalde va convidar el grup d'ERC a la primera reunió entre regidors i equip redactor del POUM. En la trobada, segons ells, van observar poques ganes de diàleg i menyspreu. En tant que la nota exposa que a la segona reunió ja no els varen convidar, els representants d'ERC expliquen que quan es va fer la presentació pública del POUM van seure a la taula dels regidors.

Això no obstant, els va desagradar el desenvolupament de la sessió informativa pel poc interès en el diàleg. Després d'aquesta reunió, el grup d'ERC va decidir no seure més a la taula d'elaboració del POUM.

D'altra banda, en el seu comunicap, el grup d'ERC explica que van votar en contra de les obres del nou enllumenat públic perquè van considerar que la seva execució era incorrecta. "Els cables elèctrics s'han de soterrar segons inidica la llei i això no ha estat així", diu el comunicat. ERC vincula la temàtica de les obres d'enllumenat públic a la idea de l'Ajuntament d'invertir 24.000 euros en la instal·lació de plaques solars a l'Ajuntament.