L'Ajuntament de Figueres ha anunciat que l'home que viu en una caseta del camp de futbol del barri de la Marca de l'Ham té fins al proper 17 de desembre per abandonar les instal·lacions esportives. Si no ho fa voluntàriament, el consistori figuerenc ha advertit que serà la Guàrdia urbana qui el faci fora mitjançant la força.

José Luis Rodríguez viu en aquest espai des de fa més de dos anys quan "a través d'un pacte verbal amb l'anterior equip de govern" van acordar que podria viure-hi a canvi de realitzar el manteniment del camp. Des del consistori figuerenc, però, asseguren que Rodríguez no té cap mena de relació contractual amb l'Ajuntament de Figueres i, per aquest motiu, anuncien que haurà d'abandonar les instal·lacions abans del proper 17 de desembre, sense rebre cap tipus d'indemnització.

En aquest sentit, la regidora de Contractació, Isabel Pineda (PSC), ha explicat en declaracions a la Cadena Ser que Rodríguez té fins al dia 16 per entregar totes les claus de l'espai i treure les seves pertinences. En el cas que no ho faci de forma voluntària, afirma Pineda, seran els efectius de la Guàrdia Urbana els que executaran el desnonament i adverteixen que li faran pagar el cost de l'actuació.

El consistori ja va advertir a José Luis, a través d'una carta al mes de setembre, que havia d'abandonar l'espai municipal considerant que no era una treballador municipal. Rodríguez, però, assegura que fa més de dos anys que hi viu, que hi realitza el manteniment i que no té enlloc més on anar. "Es tracta d'un complot per fer-me fora perquè em vaig enfrontar al regidor d'Esports (Joaquim Ferrer) per aconseguir que em paguessin tot el que em deuen", assegura José Luis. Ell considera que la caseta del camp és casa seva i insisteix que li agrada la seva feina.

El seu advocat d'ofici, David García, afirma que el seu client no vol abandonar el camp de futbol "perquè s'estima la gent i el que fa allà i per la nostra banda ja vam contestar al requeriment que va fer el consistori". Un cop notificada la decisió final de l'Ajuntament, García assegura que estan estudiant quines mesures emprendre per tal d'evitar el desnonament de José Luis.

"Treballo les 24 hores"

"Em porto bé amb tota la gent que juga aquí, hi sóc els 7 dies de la setmana i hi treballo les 24 hores. Això és la meva vida", insisteix José Luis.

El cas es remunta a l'agost del 2006 quan, a través d'un tracte "verbal", amb l'exalcalde, Joan Armangué, en José Luis es va traslladar a les dependències del camp. "Primer dormia amb un matalàs al vestuari de l'àrbitre, però amb el temps i demanant un prèstec de 6.000 euros a un amic, em vaig poder adequar l'espai on ara menjo i dormo", assegura Rodríguez. I és que José Luis té una minusvalidesa als braços que li permet cobrar uns 600 euros mensuals "però amb això no puc viure, on he de trobar una casa?", es pregunta.

"Això és casa meva"

Durant el període d'eleccions municipals de l'any passat, afirma, l'actual alcalde, Santi Vila (CiU), "em va prometre que resoldria la situació". Paradoxalment, però, ara és el seu govern qui li demana que marxi per considerar que ha de recuperar "la possessió indegudament perduda" d'aquesta part de la finca municipal -tal com s'especifica a la carta que li van enviar i a l'ordre del dia del ple d'aquest mes en què es va aprovar desnonar-lo.