Finalment l'Espai Jove de Banyoles s'ubicarà a la zona de Can Quim del Rec. Així ho va anunciar ahir l'Ajuntament, que també va detallar que en aquest mateix punt hi haurà l'espai de lleure de les entitats juvenils i que l'Espai Jove serà local i comarcal. En concret, tot plegat quedarà situat en un nou edifici annex de Can Quim del Rec que tindrà uns 200 metres quadrats de planta. En canvi, els despatxos pels serveis als joves i les sales de reunions per les entitats juvenils estaran a Can Quim del Rec juntament amb l'espai que tindran les entitats esportives i la Federació Catalana de Futbol per a realitzar-hi col·loquis, cursos o jornades. Des que es va enderrocar l'antic escorxador municipal, l'Espai Jove de la ciutat va quedar ubicat provisionalment a la Vila Olímpica i s'havia debatut força sobre el seu lloc definitiu.

El consistori qualifica la nova ubicació d'estratègica, ja que es tractarà d'un equipament situat en el dit verd que actualment està en fase d'obres i s'aprofitarà de la reforma global de l'entorn del camp de futbol vell. Encara no hi ha terminis per iniciar les obres, però la remodelació de Can Quim del Rec podria començar en el termini d'un any. Acabades aquestes obres, es construirà l'edifici annex.

El ple del consistori del mes d'octubre de l'any passat va aprovar una moció per situar l'Espai jove Comarcal a l'edifici conegut com La Caixa de la plaça Major. Tot i això, la moció deixava la porta oberta a canviar la ubicació si es trobava un espai més adient, tal com ha succeït.

El regidor de Joventut, Lluís Butinyà, ha afirmat que "el nou espai permetrà que tant l'espai de lleure com l'espai jove i les sales per les associacions juvenils estiguin en un mateix punt al centre de la ciutat amb una gran zona verda a l'entorn". A més, ha afegit que "s'iniciarà un procés participatiu amb les entitats juvenils i els joves usuaris per tal que puguin expressar la seva opinió sobre el futur equipament i les seves necessitats tal com marcava la moció". El regidor ja s'ha reunit amb la Coordinadora de Lleure per exposar-los el projecte de la regidoria de Joventut i per iniciar el procés participatiu.