Lloret de Mar tenia previst desenvolupar una residència esportiva a la zona on hi havia fins l'any 2006 la plaça de braus de la població. Finalment, però, l'Ajuntament de Lloret ha decidit que les prioritats són desenvolupar la piscina coberta i l'arena i per tant, deixar aparcat el projecte de la residència per a esportistes, fins que aquests dos equipaments s'hagin construït; tal com va explicar ahir el regidor d'Esports, Ivan Tibau (CiU).

D'altra banda, l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, en declaracions a la Cadena Ser, va afegir que a més, el consistori ha decidit posposar la residència, per la crisi econòmica i perquè no es vol competir amb els establiments turístics que ara, "en aquest moment, és una bona sortida tot el que és allotjament del turisme esportiu".

La futura residència esportiva, com va explicar Crespo, es preveu tirar endavant quan es desenvolupi una nova escola d'aquest sector. A més, l'Ajuntament no descarta desenvolupar-la mitjançant acords amb alguna universitat. Un conveni que permetria que la residència i la població de Lloret acollís algun tipus d'estudis lligats al turisme i a l'esport. De moment però, les negociacions entre consistori i universitats no han prosperat favorablement.

El ple de Lloret va aprovar ahir definitivament el text refòs del Pla especial urbanístic de l'antiga plaça de braus, on un promotor preveu desenvolupar, a més de la residència que es posposa, un aparcament subterrani per a més de 400 places, un edifici amb oficines i centre comercial, un espai per a equipaments esportius i una gran plaça per al municipi.

En total són més de 8.400 metres quadrats que esdevindran un nou nucli comercial i que els seus promotors ja volen posar en marxa. El solar, de fet, des d'aquest mes novembre ha deixat de ser un aparcament i els moviments de terres es preveuen en breu.