A primera hora de la tarda d'ahir una calamarsada localment intensa va caure en diversos punts de la ciutat de Girona. Cap a la mateixa hora també ho feia en altres punts del Gironès i de l'Empordà.

Celrà, Palamós, Flaçà i Calonge van ser algunes de les localitats afectades per les precipitacions, primer en forma de pedra i després ja en forma de pluja. A Roses, a l'Alt Empordà, la calamarsa va caure més diluïda amb aigua, mentre que a Fontcoberta, al Pla de l'Estany, ho va fer en forma de calabruix, és a dir, neu granulada. Així ho va informar el Servei Metereològic de Catalunya, a partir de les dades registrades i dels relats dels observadors que hi ha al territori gironí. Pel que fa a les pluges, Sant Pere Pescador (Alt Empordà) registrava a quarts de nou del vespre 12 litres per metre quadrat, un més que Castell d'Aro (Baix Empordà). Aquests dos municipis són on a aquella hora les pluges havien deixat més aigua.

L'origen de la pedregada i de les poques pluges que ahir van caure va ser l'acumulació d'aire fred en altura i van arribar el mateix dia que el Servei Meteorològic de Catalunya anunciava una forta davallada de les temperatures per a aquesta setmana, especialment demà i dijous. En concret, es preveu que la matinada de dimecres a dijous les temperatures toquin fons, encara que, van explicar ahir des del Servei Meteorològic de Catalunya, on farà més fred serà en aquells punts que es vegin més afectats pel vent, que primer bufarà del nord (tramuntana) i amb el pas de les hores ho farà des del nord-est (gregal). A partir de dijous, la temperatura tendirà a recuperar-se fins a assolir els valors mitjans per l'època de l'any durant el cap de setmana.

Ahir ja es començava a notar la baixada de les temperatures. Les màximes van ser en alguns casos fins a més de tres graus inferiors que les de diumenge, mentre que les mínimes anaven baixant a mesura que avançava la tarda.