La renúncia del restaurant de Mont-ras la Cuina de Can Pipes a l'estrella que tenia de la prestigiosa Guia Michelin ha deixat orfe de dorat la comarca del Baix Empordà però, molt probablement, ja hi ha la seu successor. Per obtenir la reconeguda estrella de la marca de pneumàtics encara s'haurà d'esperar a l'edició del 2010. Es tracta del restaurant Bo.Tic situat a Corçà, a peu de la carretera C-66 i a tocar de la Bisbal, i que malgrat la seva joventut -va obrir el desembre del 2007- en la Guia del 2009 ja hi apareix recomanada. Poc o molt tindrà a veure la recomanació i la candidatura a l'estrella el fet que el cap de cuina sigui Albert Sastregener, que ja va ocupar aquest càrrec al restaurant de la Cuina de Can Pipes.

Així, en l'edició de la Guia Michelin per l'any que ve, el Bo.Tic hi apareix com a restaurant recomanat, però també com a candidat perquè Sastregener recuperi l'estrella que ja va ostentar quan era el xef del restaurant de Mont-ras. El cas és que, com ha explicat el germà de Sastregener, Genís, i que també està vinculat amb l'establiment de Corçà, el Bo.Tic és l'únic de les comarques gironines que ja sap que l'any que ve serà analitzat per l'estrella. Aquesta candidatura la comparteix amb únicament tres restaurants més d'arreu de la geografia espanyola.

La renúncia de Can Pipes

Els responsables del restaurant mont-rasenc van explicar que van renunciar a l'estrella de Michelin quan van decidir canviar el format de l'establiment. Van tancar-lo a finals de l'any 2007 i aquest passat mes d'octubre l'han reobert amb un nou format totalment diferent al que tenia abans de diferents comensals. Així, des del passat 1 d'octubre, la Cuina de Can Pipes ha tornat a obrir les portes però orientat cap a dinars o sopars col·lectius, ja siguin banquets familiars o de feina.