El coordinador d'ICV de les comarques gironines, Enric Pardo, assegura que ni la conca de la Muga ni la possible instal·lació una dessalinitzadora a la comarca podria suportar el creixement previst dins els Pla director del sistema urbà de Figueres (Pdusuf). Pardo va fer aquestes afirmacions ahir durant la presentació de les al·legacions que el grup ecosocialista ha presentat contra aquest pla, que consideren desorbitat i pel qual demanen explicacions al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat (Dptop).

Segons la formació d'iniciativa, el Pdusuf trenca i en alguns casos triplica el creixement sostenible de la comarca empordanesa , alhora que "està en contradicció amb el consens assolit en el Pla Director de l'Empordà". En aquest sentit, des d'ICV han instat els seus promotors, del Dptop, que expliquin als ciutadans aquests desajustaments que al seu entendre responen a interessos polítics.

Setze municipis

El Pla director del sistema urbà de Figueres afecta setze municipis de la seva àrea, que representen el 24% del total de poblacions de la comarca. Entre les previsions d'aquest pla, que encara no ha estat aprovat definitivament, es contempla la construcció de 20.000 habitatges, el triple dels que s'havien consensuat en aquest primer pla, segons els ecosocialistes, "per sobre del Pdusuf". A més, afegeixen, multiplica per deu les hectàrees destinades al creixement industrial, entre les quals hi hauria les 20 de l'espai comercial al voltant de la nova estació del tren de Vilafant.

Segons el coordinador d'ICV a les comarques gironines, Enric Pardo, aquest pla ha "entrat per la porta del darrere", imposat pels seus promotors, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el PSC, i sense cap mena ni de debat ni participació ciutadana, tal com contràriament va passar quan es va redactar el Pla Director de l'Empordà.

El coordinador d'Iniciativa per Catalunya ha exigit als socialistes i als representants del Departament de Política Territorial i Obres Públiques explicacions sobre la legitimitat d'aquest canvi de parer respecte el que es va acordar amb el Pla Director de l'Empordà i que no està fonamentat ni el consens ni en la participació i el perquè del desajustament que ara es proposa per la comarca de l'Alt Empordà.