Segons ha explicat el tinent d'alcalde i responsable del projecte 'Palamós millora', Joan Gea, tot i que el projecte consta de cinc fases han optat per aprovar-lo tot de cop i propiciar així que només hi hagi una licitació, que sortirà al mercat per un preu superior als 8 MEUR. Els treballs ara es centren en estudiar les propostes que els veïns han fet sobre el pla per veure si són viables tècnica i econòmicament per poder-les incloure.

Aquest dimecres s'ha configurat el Comitè d'Avaluació i Seguiment del projecte 'Palamós Millora', una taula de treball que suposa un lloc de trobada entre l'ajuntament i la Generalitat per avaluar com avança el projecte. Aquests barris de Palamós són un dels 92 projecte que el Govern subvenciona des d'un 50% fins a un 75% del cost del projecte, que en aquest cas arriba als 10,5 MEUR totals.

Tot i que algunes obres puntuals, com la construcció de l'anomenat Espai de Barri, ja han començat, el gruix de les actuacions es portaran a aprovació del ple el proper mes de gener, segons ha anunciat Gea. I es farà tot de cop, per agilitzar els tràmits posteriors necessaris abans de començar l'obra, i per treure al mercat un projecte de més de 8 MEUR que, segons Gea, 'serà atractiu' per les empreses que hi optin i podria ocasionar aconseguir millors preus de cost.

La idea del consistori és que les obres de la primera fase comencin del maig al juny de l'any vinent i que fins al 2012 es vagi executant les altres quatre fases restants, fins a completar el projecte.

La veu dels veïns

El primer tinent d'alcalde i responsable del projecte 'Palamós millora', Joan Gea, ha destacat que a Palamós s'ha comptat amb la participació dels veïns des del primer moment, que hi estan molt implicats i que això farà que prenguin les decisions conjuntament amb l'ajuntament. De fet, a la primera reunió del comitè ja hi ha assistit el president de l'associació de veïns del barri.

Gea ha explicat que ja s'han recollit totes les idees que els veïns han fet arribar durant el procés participatiu i ha detallat que moltes fan referència a temes de mobilitat. Per exemple, hi ha qui demana més aparcament però, per contra, qui vol voreres amples i també s'ha fet incidència a la mobilitat a l'entorn de les dues escoltes que hi ha al barri, entre d'altres. 'És un projecte trencador perquè és molt participatiu, lliga la implicació del veïnat amb la presa de decisions de l'ajuntament', ha declarat.

Gea ja ha avançat que una de les mesures de mobilitat que inclourà el projecte 'Palamós millora' és la creació de zones verdes d'aparcament per afavorir que els residents als barris puguin estacionar, en un barri marcat pels desnivells i els carrers estrets. Gea també ha destacat la creació de l'Espai de la Gent Gran i les Oficines de l'Arxiu Social i Ciutadania.

El tinent d'alcalde ha remarcat que abans de dur el projecte al ple es farà de nou una presentació davant dels veïns perquè vegin com ha quedat definitivament, això sí, només sobre plànol.