Aquestes són les principals reivindicacions que els seccions d'ensenyament dels sindicats duran a la concentració prevista pel pròxim diumenge al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Consideren que la LEC hauria de preveure posar fi a la precarietat de les infraestructures estudiantils i qualifiquen d''insuficient' la inversió en els pròxims pressupostos.

Els sindicats de les comarques gironines també s'uniran a la concentració convocada per reclamar canvis en la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) sota el lema 'Solucions per a l'educació ja, aquesta llei necessita millorar'. El responsable d'ensenyament de CCOO, Víctor Sànchez, ha explicat que des del punt de vista gironí reclamaran que es posi fi a la proliferació de barracons i s'inverteixi més en construir nous centres educatius.

Aquest curs 2008-2009 entraran en funcionament vuit nous centres construïts en mòduls prefabricats; quatre d'educació primària i quatre de secundària. A més, 55 de les actuacions que el Departament d'Educació va fer a la demarcació el curs passat van ser per col?locar barracons a les escoles. En total han situat 74 barracons en 55 centres educatius.

Els sindicats i al federació de pares i mares consideren que aquesta xifra és massa elevada i que el que cal realment és invertir en construcció de noves escoles i en millorar les instal?lacions d'altres centres educatius de la demarcació. Sànchez ha explicat que estan elaborant un llistat amb els dèficits en infraestructures de les comarques gironines i que hi ha molts centres que necessiten una intervenció aviat. També afirma que els pressupostos per l'any que ve no destinen prous diners en aquest aspecte.

Però aquest no és l'únic dèficit que viuen les escoles gironines. Sànchez ha continuat relatant que els centres educatius pateixen massificació a les aules i no tenen prous recursos per fer-hi front. De la mateixa manera, denúncia un desequilibri entre els drets i obligacions de les escoles públiques i les concertades.

'Totes tenen capital públic', ha explicat Sànchez que reclamen que la LEC equipari aquests drets i obligacions i que les escoles que no vulguin impartir classe tant a noies com a nois o que no acullin el percentatge d'alumnat immigrat necessari deixin de rebre els diners del Govern en un termini de temps. 'O s'adapten o que passin a ser totalment privades', ha reclamat Sànchez.

En el mateix sentit, el responsable de la UGT, Jaume Pol, ha explicat que fa temps que defensen una escola laica i democràtica i que aquest 'esperit' que tenia el pacte nacional d'educació s'ha de veure plasmat en la LEC.

'No estem contra la LEC, volem que hi hagi canvis', ha matisat Pol que explica que aquesta és la diferència amb el sindicat USTEC-STES. Tot i això, afirma que el que hi ha són 'discrepàncies' en els mètodes per reivindicar modificacions però no en el contingut de les protestes. Així, afirmen que entenen com 'un acte més' la vaga que USTEC-STES va convocar de forma unilateral.