La Mancomunitat de Municipis de Palamós, Calonge i Vall-llobrega, elaborarà de manera conjunta les Agendes 21 locals de les tres poblacions. Aquest és l'acord arribat pels tres municipis, que té com a objectiu optimitzar recursos en l'elaboració i entenent que els documents resultants amb les propostes plantejades s'hauran d'aplicar en una àrea geogràfica comuna que sota criteris de sostenibilitat, recomana el seu desenvolupament conjunt.

El procés de redacció de Pla d'Acció Local per a la sostenibilitat i les respectives Agendes 21 serà encapçalat per l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós i es preveu que es pugui enllestir en uns 18 mesos. La Diputació de Girona col·laborarà amb una aportació de130.000 euros a la Mancomunitat per a la redacció d'aquest projecte. Aquesta aportació econòmica esdevé aproximadament el 90 % del cost global que suposa l'elaboració de les tres Agendes 21 locals.

D'altra banda, el ple va votar ahir l'aprovació del manifest dels municipis gironins contra el canvi climàtic, proposat pel CILMA. Aquest manifest estableix les accions que des dels municipis es poden engegar per a la reducció d'aquest fenomen. D'aquesta manera es proposa entre altres, col·laborar amb la UE per a la reducció de les emissions de CO2.