El bisbe de Girona, monsenyor Francesc Pardo, va manifestar ahir, sobre la polèmica sobre la retirada de crucifixos d'un col·legi de Valladolid ordenada per un jutge, que "si s'obliden les arrels, hi ha el perill de perdre la identitat".

En declaracions al programa El Espejo de la Cadena Cope, monsenyor Pardo va afegir que la creu "és el símbol de l'amor de Déu" i que "no cal tenir-li por". En aquest sentit, va afegir que la creu no és "un motiu ideològic", sinó "les arrels de la cultura" d'Espanya.

La sentència acabava amb una llarga batalla legal i estableix un important precedent, es basa en el fet que el manteniment d'aquests símbols religiosos significaria una violació de dos dels drets fonamentals que estan recollits a la Constitució.

El grup de pares que el setembre del 2005 van demanar al consell escolar del col·legi públic Macías Picavea de Valladolid que eliminés els crucifixos de les aules i d'altres espais comuns van haver d'esperar més de tres anys perquè els jutges entressin en el fons de l'assumpte i els donessin la raó.

La importància del perdó

Sobre la memòria històrica, va ressaltar la importància del perdó, tot i que va matisar que "perdonar és difícil". "Estic convençut que no hi ha família, amics, societat ni església sense el perdó", va concloure.