En total preveuen destinar a l'estudi d'aquests ecosistemes 15,5 MEUR dels quals la Comunitat Europea n'aportarà la meitat. Està previst que elaborin directrius de gestió per a aquestes zones i emprenguin actuacions de sensibilització sobre la importància de la conservació i l'ús sostenible de la biodiversitat marina. El projecte també pretén reforçar el compliment dels convenis internacionals sobre el mar subscrits pel govern espanyol.

A banda del canó del Cap de Creus i el Delta de l'Ebre-Columbretes, les altres zones incloses dins aquest projecte són el Canal de Menorca, Seco de los Olivos, l'Illa i els cons volcànics d'Alboran, les Xemeneies de Cadis, el Banc de Galícia, el Canó d'Avilès, el Banc de la Concepció i l'àrea de Gran Canària i Fuerteventura. Les feines es posaran en marxa el pròxim u de gener i és previst que s'allargui durant cinc anys.

Aquest dijous s'ha celebrat una reunió a la seu de la Fundació Biodiversitat en la qual hi han participat alts càrrecs del Ministeri de Medi Ambient i representants de les organitzacions que tindran un paper important en les actuacions del projecte, com Oceana, WWF/Adena, la Coordinadora per els Estudis dels Mamífers Marins, la Societat Espanyola per a l'estudi dels Cetacis en l'arxipèlag Canari i SEO/BirdLife.