L'aeroport de Girona-Costa Brava fer ahir al migdia un simulacre d'evacuació a l'aparcament de les instal·lacions aeroportuàries. L'exercici va consistir a simular que un dels cotxes aparcats s'havia incendiat. Els vigilants van evacuar les quatre persones que es trobaven a la zona i el Servei d'Assistència Sanitària les va atendre mentre els Bombers controlaven la situació. El simulacre va servir per comprovar l'operativitat del Pla d'Autoprotecció de l'aeroport de Girona-Costa Brava i complir amb la normativa d'aviació internacional sobre aquests processos.

L'aeroport de Girona-Costa Brava va fer el simulacre d'evacuació de l'aparcament amb l'objectiu de comprovar l'operativitat del Pla d'Autoprotecció de l'aeroport de Girona. Amb aquesta iniciativa es pretén avaluar la implantació d'aquest pla, comprovar els procediments d'evacuació previstos a la instal·lació, valorar l'aportació de recursos i verificar les vies de comunicació i de tractament de la informació que es generen al voltant d'una situació de risc.

Amb aquest exercici, l'aeroport de Girona-Costa Brava compleix amb la normativa de l'OACI (Organització d'Aviació Civil Internacional) sobre la planificació de les emergències als aeroports, segons la qual s'han de realitzar periòdicament simulacres parcials a les instal·lacions.

Quatre evacuats

L'exercici va simular un incendi originat en un vehicle estacionat a l'aparcament P1B. Després que l'alarma avisés de la incidència, els vigilants van evacuar les quatre persones que es trobaven a la zona i el Servei d'Assistència Sanitària les va atendre mentre els Bombers controlaven la situació. A la maniobra hi van participar els Bombers de l'aeroport, el servei d'Assistència Sanitària, els Mossos d'Esquadra, personal de SABA (empresa gestora de l'aparcament) i els vigilants de seguretat. El simulacre no va afectar l'operativitat de l'aeroport de Girona.