Tots els sindicats del món educatiu podrien defensar en un mateix front comú les condicions laborals del professorat a partir del gener. El responsable d'ensenyament de CCOO, Víctor Sánchez, va comentar que hi haurà "moments en què la postura dels diferents sindicats coincidirem més o menys" i, per tant, podrien "reconstruir la unitat a partir de la negociació de les condicions dels treballadors que començarem a principis d'any i fins al juny".

Segons Sánchez els sindicats Ustec·STEs i Aspec van convocar la vaga "unilateralment", a més tant CCOO com UGT consideren que aquella mobilització afectava principalment els pares, en canvi, segons la seva postura sindical cal "una mobilització conjunta de la societat".

De fet, CCOO i UGT i la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (Fapac) es distancien de la resta de sindicats perquè ells no s'oposen frontalment en contra de la Llei d'Educació de Catalunya. Per aquest motiu, ambdós presenten esmenes conjuntes a la LEC als Grups Parlamentaris.

Unes propostes que van encaminades a "millorar els instruments per garantir l'escolarització equilibrada", solucionar els problemes de les "ràtios elevades" o "la falta de suport a tots els nivells, la falta de diners, la deficient gestió de recursos i la distribució segredada de l'alumnat".

Per reivindicar les seves esmenes, CCOO, UGT, Fapac, Fapaes, AJEC AEP i MRP han convocat una concentració a les dotze del migdida del proper diumenge al parc de la Ciutadella de Barcelona.