El municipi de Castelló d'Empúries ha aconseguit estalviar un 30,47% d'aigua de consum domèstic a través del kits de reducció d'aigua que el consistori va repartir durant l'estiu passar. Dels gairebé 300 lots que es van repartir durant l'estiu passat, 86 es van acollir a l'estudi que durant tres mesos ha elaborat l'empresa consultora "La Copa" per al Consorci de la Costa Brava. D'aquest treball es conclou que 86 famílies han reduït el consum d'aigua en un 19,67% de mitjana, arribant a economitzar el 30,47% en el 72% del total de les llars consultades.

En valors absoluts s'ha passat dels 11,39 metres cúbics del 2007 als 9,15 registrats al 2008 per llar i casa. Segons l'alcalde del municipi, Salvi Güell, "són unes dades que demostren l'esforç dels veïns de Castelló i Empuriabrava per economitzar i no malbaratar l'aigua, que sense cap dubte s'afegiran al a l'estalvi del consum total de l'aigua de tot Castelló d'Empúries".

Segons el consistori, es van sentir desbordat quan durant la campanya de repartiment dels kits de reducció va haver sobredemanda, arribant al punt d'haver d'adquirir més lots per a posar-los a la disposició d'aquelles persones que havien quedat fora del màxim establert per la campanya. Tot i això, ara es feliciten pels resultats obtinguts i per l'acollida que ha tingut a la població altempordanesa.

En aquest sentit, la regidora de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, Montse Escutia, s'ha mostrat molt satisfeta ja que "observem l'enorme esperit de participació de tots els castellonins en un tema que a tots ens amoïna, com és la reducció del consum d'aigua, en moments com ara d'especial sensibilitat. En breu podrem analitzar l'estalvi total d'aigua dels castellonins durant el 2008".