Aquesta setmana han començats els treballs de construcció de la nova biblioteca municipal d'Anglès, situada a la finca on hi havia l'antiga cooperativa. Aquests treballs es preveu que durin uns nou mesos, va explicar ahir el regidor d'Urbanisme, Josep Santané (PSC). Aquest equipament, que substituirà l'actual biblioteca situada al carrer Ponent,tindrà tres plantes i hi destaca una sala polivalent amb accés independent des del carrer.

El projecte de la construcció de la biblioteca es va aprovar a principis d'abril d'aquest any d'urgència perquè la Generalitat la subvencionava en 400.000 euros i l'Ajuntament d'Anglès, la podia perdre si no es pronunciava sobre qui l'executava abans del 23 de maig. El pressupost total del projecte de la nova biblioteca és d'un milió d'euros.

Solucions a la crisi

El grup PAU d'Anglès, a l'oposició, va presentar aquesta setmana una moció en el ple per pal·liar la crisi econòmica. El grup proposava que els llibres de text dels escolars fossin gratuïts, s'augmentessin les beques de menjador, que realitzés un estudi per detectar la gent amb menys recursos i que el consistori habilités una partida pressupostària. La moció però, va ser rebutjada pel govern format per CiU i PSC; tot i el vot favorable d'ERC i PAU.