Es tracta del pas previ perquè la Comissió d'Urbanisme de Girona hi doni el vist-i-plau i s'aprovi definitivament. Superats aquests tràmits, el govern municipal farà un concurs públic per a la construcció i explotació del nou equipament. L'objectiu és que les obres es puguin començar a finals del 2009 i la inversió seria d'uns 9 MEUR.

Aquest pla protegeix i manté la façana de la plaça de braus, ja que forma part del catàleg d'edificis protegits de la ciutat, però està previst enderrocar la resta de l'edifici. L'objectiu de l'equip de govern és tenir aprovat el projecte per Urbanisme i convocar el concurs de construcció abans que acabi aquesta legislatura.

Segons l'avantprojecte, dissenyat pel despatx de Moisés Gallego, l'accés principal serà pel passeig del cementiri. A l'entrada hi haurà una gran esplanada per aparcament. A la planta hi haurà el vestíbul i la recepció, la part administrativa i els vestidors. Al costat hi haurà una gran semicircumferència de vidre que tancarà les dues piscines i el jacuzzi. Aquesta seria la zona d'aigües, de 883,50 m2, que també inclou saunes. Una altra àrea serà la de gimnàs, de 1.130 m2, que inclou una sala de fitnes de 500 m2 i d'spining de 130m2 i tres sales més per fer altres activitats esportives. L'avantprojecte també preveu que un altre operador hi pugui construir un restaurant, però en canvi s'han descartat les pistes de pàdel, per considerar que ja hi havia suficient oferta a la ciutat.