Fins a dues vegades va repetir ahir davant del jutge Najib Haouachi que la seva dona, trobada morta aquest estiu a Empuriabrava, va morir arran d'una sobredosi de droga i no pas perquè ell l'hagués agredit. I això que l'home, actualment en presó preventiva acusat de ser un presumpte homicida, no va comparèixer a l'Audiència de Girona per donar comptes sobre la mort de la seva parella, sinó arran d'una acusació per un delicte de salut pública. La fiscal de l'Audiència demana per Haouachi sis anys de presó ja que considera provat que els 256 grams d'haixix i els 53,76 grams de cocaïna que els Mossos d'Esquadra van trobar dins el cotxe de l'acusat estaven destinats a la venda. La defensa demana l'absolució ja que considera provat que tant l'home com la seva esposa, que consta també com acusada tot i que va morir el passat estiu, eren consumidors i la droga era per a ells.

La tarda del sis de maig de 2007, els acusats estaven a la terrassa d'un bar d'Empuriabrava quan es va desencadenar una baralla en la qual Haouachi va participar. Segons la declaració de l'acusat, la batussa va venir arran que no tenia prou diners per pagar la droga que havia encomanat per a ell i la seva dona. El fet que Haouachi asseguri que els Mossos els va avisar la seva dona, però que tots els testimonis de la vista assegurin que l'home pretenia escapolir-se, fa que la fiscal entengui que l'home volia evitar de totes totes que la policia escorcollés el cotxe i hi trobés la droga. La tesi de la venda la desmunta la defensa en considerar que la droga no estava preparada per a la venda -l'haixix es presentava en dues rajoles i la cocaïna, en forma de roques-, que al domicili dels sospitosos no es va trobar material per tractar-la i que la puresa de les substàncies era massa baixa com per pretendre tallar-la més.

Un mes i escaig més tard, l'acusada en aquest procés, Fostine Marie Roustan, francesa i de 29 anys, apareixia morta a casa al costat de la seva filla de cinc mesos. Haouachi va assegurar ahir que el venedor a l'engròs que els va subministrar la droga intervinguda va seguir venent a la seva dona mentre ell era a presó preventiva i que va ser això que la va matar.