Sant Hilari Sacalm comptarà amb un viver d'empreses i un centre tecnològic de l'aigua a partir del 2009. El centre d'interpretació de l'aigua, a més, tal com va avançar ahir l'alcalde, Joan Garriga (ERC) acollirà el primer museu de l'aigua mineral natural del país.

Aquest centre museístic preveu mostrar a través d'una exposició la història de l'aigua mineral natural des dels seus inicis, explica Garriga però alhora, vol ser "un museu diferent", ja que vol ser el lloc on es difongui la investigació tecnològica sobre l'aigua que durà a terme el centre tecnològic, que començarà a posar-se en marxa l'any vinent. Garriga defineix aquest futur equipament com a "un museu per treballar" i un futur arxiu del món de l'aigua natural mineral.

Els dos equipaments estaran estretament lligats amb les universitats i el món empresarial i a més, se situaran en un mateix edifici al polígon de Can Garriga, tot i que aquest estarà dividit "en dos compartiments, en el més petit, hi haurà el viver", afirma el batlle.

El viver d'empreses és la part del projecte que es troba en un estat de contrucció avançat i de fet, serà el primer a inaugurar-se, que es preveu que pugui ser durant el primer trimestre de l'any vinent, segons l'Ajuntament. L'alcalde va explicar que ja hi ha gent interessada a posar-se a treballar en el futur viver d'empreses hilarienc.

El projecte de centre tecnològic i viver d'empreses va néixer i fou liderat per CiU fa uns anys i en un prinicipi, havia d'acollir un centre d'interpretació al voltant de la biomassa i no sobre l'aigua. Finalment però, com que Santa Coloma de Farners tindrà una planta de la biomassa i un centre tecnològic es va decidit fer el canvi i enfocar-lo cap a l'aigua.

El centre tecnològic de Sant Hilari té com a objectiu estudiar l'aigua des de la vessant productiva, ja que la zona de les Guilleries és on es produeix prop del 80% de l'aigua mineral envasada. Ara però, a més, si no hi ha canvis, se li afegirà la vessant de la hidrologia, va avançar ahir Garriga, 0des d'un punt de vista mèdic i termalista. El ple celebrat ahir va fer l'aprovació definitiva de tot el projecte.