El nou equip de govern de Mont-ras es va constituir ahir matí en un ple de poc més mitja hora que va estar marcat per les advertències d'Acord Municipal per Mont-ras -que ostentava l'alcaldia en Mercè Català fins el passat dia 18- que s'incompleixen dues lleis en el que fa referència als aspectes que involucren la regidora no adscrita Anna Ruiz, que es va presentar amb AMM i, després de deixar el govern ara l'ha donat a Convergència i Unió i ha fet alcalde Manel Montalban. Mercè Català va anunciar que impugnaran la constitució d'aquest govern perquè consideren que Anna Ruiz no pot formar part de la Comissió Especial de Comptes i no pot cobrar 14.951 euros per any perquè anteriorment, quan formava part de l'anterior equip de govern, en percebia 9.900, per any. L'increment és d'un 51% i per AMM "demostra públicament que li han comprat el vot"

El ple d'ahir va servir per nomenar els membres que formaran part de la Comissió Especial de Comptes, els representants als òrgans col·legiats, els sous i comunicar les àrees que tindran els cinc regidors del nou govern i que aquest diari ja va anunciar ahir.

En el primer punt, en de la Comissió, Català ja va anunciar que impugnarien aquest punt perquè asseguren que vulnera el decret legislatiu 2/2003 de la Llei municipal i de règim local de Catalunya. La portaveu d'AMM sosté que, d'acord amb aquest decret, el seu grup no està representat com ha d'estar ja que CiU, tot i tenir el mateix nombre de regidors -quatre-, té una representació del 50%, el PSC del 100% -ja que l'únic regidor que té tindrà plaça a la Comissió-, mentre que AMM només hi tindrà un representant tot i tenir el mateixos edils que CiU i tres més que els socialistes. Alhora, va queixar-se que si CiU, AMM i el PSC s'han presentat a la Comissió com a grup municipal, Ruiz no hi té lloc perquè no forma part de cap i hi és a títol individual. Segons Català, com que hi és Ruiz, també hi haurien de ser els altres vuit regidors de l'Ajuntament.

El segon punt denunciable per AMM és el fet que Ruiz, quan era membre de l'equip de govern de Mercè Català i membre del seu partit, cobrava 9.900 euros bruts a l'any i ara, amb CiU, i com a regidora no adscrita, en cobrarà 14.951. Així, el regidor d'AMM Gaità Gómez va explicar que l'article 73.3 de la Llei reguladora de les bases del règim local estableix que "els drets econòmics i polítics dels membres no adscrits no podran ser superiors a aquells que els correspondrien de romandre en el grup de procedència". És a dir, hi ha un increment del 51% que AMM creu que vulnera la legislació.

Acord Municipal per Mont-ras va citar, a més, el pacte antitransfuguisme del qual CiU n'és part per recriminar que Montalban accedeixi a l'alcaldia amb el vot de Ruiz.

L'alcalde va respondre que no corregirien res i va manifestar que d'Anna Ruiz "encara ningú ha confirmat que sigui una trànsfuga i per tant té per llei tots els drets polítics i econòmics que li corresponguin". També va informar que no cobraran les juntes de govern.