El Museu de la Pesca de Palamós va acollir ahir la reunió de la setantena de comerciants i de representants d'entitats turístiques que a principis d'aquest mes van participar del viatge de treball i formació a bord d'un creuer turístic. Aquesta proposta pionera va ser organitzada per l'Ajuntament de Palamós amb la col·laboració de la Diputació de Girona i Ports de la Generalitat, amb l'objectiu d'extreure conclusions que permetin millorar l'oferta de la vila com a destí de creuers. Aquesta iniciativa va permetre als seus participants conèixer en primera persona i a bord d'un creuer tot aquest món, analitzant els costums d'aquest perfil de viatger, les seves preferències d'oci, el seu comportament en els ports de recalada.

També hi va haver a bord del vaixell conferències relacionades amb el turisme de creuers a càrrec d'especialistes i ponents. Mitjançant aquest viatge la delegació palamosina va poder aprofundir en aquelles propostes comercials i turístiques que s'ofereixen als creueristes en altres ports de la Mediterrània, amb àmplia tradició d'estades de creuers.

Un cop al municipi, l'Ajuntament de Palamós i les entitats turístiques i comercials de la vila han valorat molt positivament l'experiència d'aquest creuer, marcant a partir d'ara les línies d'actuació a emprendre en un treball conjunt de tots i cadascun dels agents participants.

Per a l'Ajuntament de Palamós aquesta ha de ser una aposta de ciutat que permeti consolidar el municipi com a segon port de creuers de Catalunya. Per això es considera imprescindible la cohesió de totes les entitats i administracions participants, que properament signaran un document de treball conjunt on s'especifiquin les propostes i els objectius.

En aquesta línia es considera bàsic poder potenciar i millorar tota la façana marítima de la vila, i no tan sols la de l'àmbit més portuari. Amb aquest objectiu cal destacar que en breu s'iniciarà la redacció del Pla especial del port, una eina bàsica per aquesta proposta i en la qual caldrà l'aportació i la implicació de tots els agents participants.