Dos anys i mig de presó és el càstig que ha imposat la secció quarta de l'Audiència de Girona al ciutadà colombià que estava acusat d'haver abusat d'una familiar seva de tan sols cinc anys d'edat. L'home va negar durant el judici haver fet tocaments a la menor (filla d'un cosí seu) i va al·legar que si li havien trobat erosions a la vulva i a l'entrecuix és perquè la nena se li havia enfilat a l'espatlla i havia caigut a terra.

No obstant l'al·legat exculpatori, determinant per fonamentar la sentència condemnatòria ho ha estat el fet que dos policies locals que el van detenir van declarar durant el judici que l'home els va admetre haver abusat de la nena i que provava de justificar-se dient que la menor "l'havia provocat" i que "no és tan innocent com sembla". A més dels dos anys i mig de presó (el fiscal en demanava deu) l'Audiència imposa al condemnat l'obligació de pagar una indemnització de 6.000 euros a la menor.

Presó per retratar nens nus

En un altre sentit, el jutge ha disposat l'ingrés a presó d'un pederasta alemany de 46 anys, Olaf Fritz, que suposadament va retratar nua una menor de 5 anys a Roses. L'home ja havia estat condemnat al seu país per aquest delicte, i es trobava en situació de llibertat vigilada. La menor era la filla d'uns amics amb qui es veien de manera habitual. Precisament, va ser l'agent judicial encarregat de vigilar-lo, qui va alertar els Mossos d'Esquadra.

L'home va passar aquest dijous a disposició del jutjat de guàrdia i, després de prendre-li declaració, el jutge va disposar el seu ingrés a la presó de Figueres.